Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska sałatka z cukinii i papryki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki, cebule w piórka, papryki w kwadraty, obrane ząbki czosnku przekrawamy na pół. Warzywa przekładamy do miski.
Mieszamy suszone zioła. Oliwą i sokiem z cytryny polewamy warzywa, a następnie posypujemy połową mieszkanki ziołowej, mieszamy i odstawiamy na kilka minut, aby przeszły aromatem ziół i oliwy z oliwek.
Warzywa przekładamy na tackę do grillowania, oprószamy pozostałą mieszanką ziół, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą tacką i pieczemy na grillu ok. 10 minut. Po tym czasie odwracamy warzywa i dopiekamy jeszcze przez 4–5 minut.
Warzywa przekładamy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny, kilkoma kroplami oliwy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 1,50 złŹródło: Rewia