Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintny rostbef z sałatką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebule obierz, posiekaj, wymieszaj z octem i bulionem. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki potnij w plasterki, zalej marynatą. Jajka obierz, posiekaj. Ogórki pokrój w kosteczkę. Zioła opłucz, posiekaj. Rozdrobnione (bez jajek) wymieszaj z ziemniakami. Przypraw solą i pieprzem. Polej jogurtem oraz majonezem. Przemieszaj. Odstaw na godzinę.
Rostbef natrzyj solą oraz pieprzem. Zrumień na oleju. Przełóż do formy. Piecz 30 minut w temp. 225°C. Potem zmniejsz temp. do 175°C i piecz jeszcze 20 minut. Gotowe mięso zawiń w folię aluminiową i odłóż na 15 minut. Sałatkę wymieszaj z jajkami. Podawaj ją do pieczeni.
porcji 75 min 50 minŹródło: Naj