Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki obierz, grubo zetrzyj. Masę ziemniaczaną odciśnij. Wbij do niej jajko i dosyp mąkę. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do ciasta na placki. Dosyp także posiekane zioła. Całość przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na patelni rozgrzewaj po ok. 2 łyżki oleju. Kładź małe porcje ciasta ziemniaczanego. Formuj owalne placki. Smaż je na rumiano z obu stron.
Pomidory pokrój w plasterki. Żółty ser zetrzyj. Placki oraz plasterki pomidorów ułóż na przemiennie w formie. Posyp startym serem oraz ziołami prowansalskimi.
Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 180 st. Udekoruj majerankiem.Źródło: Tina