Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane roladki z bakłażana"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry, lekko posolić i odstawić na kwadrans, aby puścił wodę. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym.
Cebulę posiekać, dodać wraz z jajkiem i przeciśniętym czosnkiem do mięsa, doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Farsz rozłożyć na plastrach bakłażana, zwijać roladki i układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Obłożyć plastrami pomidorów i żółtego sera, posypać ziołami. Piec w nagrzanym do 180oC piekarniku ok. 30 minut.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz zrobić te roladki w wersji jarskiej, ugrilluj plastry bakłażana i posmaruj pokruszonym serem feta wymieszanym z siekanymi suszonymi pomidorami w oleju.Źródło: Twoje Imperium