Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane spaghetti po 3. roku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pieczarki obierz, umyj, pokrój na talarki i podsmaż na oliwie.
Szynkę potnij na paseczki.
Rondel wysmaruj masłem, włóż do niego ugotowany makaron, pieczarki i szynkę. Wymieszaj i podgrzej chwilę.
Jajko sparz, wbij do miseczki, wymieszaj ze śmietaną i startym żółtym serem, a następnie połącz z makaronem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, napełnij je makaronem. Wstaw do piekarnika o temp. 200°C i zapiekaj około 30 min.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko