Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna po 3. roku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i opłucz. Pokrój w plasterki i włóż do garnka. Zalej około 500 ml wody, dodaj masło i gotuj przez 10 minut.
Opłukane filety skrop sokiem z cytryny i pokrój w paski. Dodaj je go garnka z włoszczyzną i gotuj całość jeszcze przez 5 minut.
Umytą i obraną cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju.
Ugotuj makaron. Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i układaj warstwami makaron oraz farsz warzywno-rybny wymieszany z cebulą. Posyp tartym serem. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze ok. 180°C.Źródło: Mam dziecko