Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kalafiorem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 560
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 560
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Makaron ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu (podczas gotowania do wody dodaj łyżeczkę oleju, żeby makaron się nie kleił).
Kalafior umyj, podziel na różyczki i zblanszuj w lekko osolonej wodzie (tak, aby pozostał twardy).
Pomidory umyj, jeśli wybrałaś koktajlowe, pozostaw je w całości, tylko lekko nakłuj wykałaczką.
Zwykłe pomidory pokrój w ćwiartki. Duże naczynie żaroodporne nasmaruj olejem, umieść w nim makaron wymieszany z kalafiorem oraz z pomidorami. Oprósz solą, pieprzem i oregano.
Wierzch dania posyp tartym żółtym serem i zapiecz przez ok. 20 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety