Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Wyłożyć w nasmarowanej masłem formie. Rozbełtać jajka ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sosem zalać ziemniaki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC na 30 minut.
Pieczarki pokroić w plasterki (kurki zostawić w całości). Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę pokrajaną w piórka, dodać grzyby, udusić, doprawić.
Podpieczone ziemniaki wyjąć ostrożnie z piekarnika. Posypać posiekaną natką. Obłożyć plastrami mozzarelli (dwa odłożyć). Na to wyłożyć grzyby, udekorować paskami odłożonego sera. Ponownie zapiekać całość 10 minut.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium