Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczane łódeczki"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2220
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2220
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 90 minut. W tym czasie rozmroź kurki i oczyść pieczarki. Większe grzyby pokrój na kawałki.
Pomidorki umyj, potnij na połówki. Cebule obierz, pokrój na kawałeczki. Boczek potnij w słupki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Dodaj pomidory i cebule, smaż razem chwilę. Zdejmij.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim grzyby. Wymieszaj z boczkiem, pomidorami i cebulą. Posyp mąką, zasmaż. Dolej bulion i śmietanę. Gotuj razem kilka minut. Pod koniec przypraw do smaku.
Ziemniaki odwiń z folii, Głęboko natnij i rozchyl, ustaw na talerzach. W nacięcia włóż po porcji grzybowej potrawki. Resztę rozłóż obok ziemniaków. Udekoruj natką.Źródło: Tina