Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczane szaszłyki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w osolonej wodzie, po ostudzeniu obierz. Każdy ziemniak owiń w plasterek boczku, pomidorki przekrój na pół.
Ziemniaki i pomidory ponadziewaj na szpadki, przetykając je listkami szałwi. Całość oprósz pieprzem. Szaszłyki usmaż na patelni lub upiecz na grillu. Podawaj z sosem majonezowymi, lub jogurtowym.Źródło: Na żywo