Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki nadziewane ryżem, kaszą, mięsem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
W oddzielnych garnkach ugotuj kaszę oraz ryż (do wody dodaj szczyptę wegety). Odcedź.
Obierz i pokrój cebulę. Zeszklij na oleju. Włóż mielone mięso i smaż chwilę razem. Włóż ryż oraz kaszę i znów chwilę smaż. Farsz przypraw do smaku.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz, zetnij czapeczki, wydrąż. Oprósz przyprawą do ziemniaków. Włóż farsz. Piecz około 10 min w temp. 180°C. Mieszankę warzyw uduś na maśle, przypraw. Posyp koperkiem, podaj z ziemniakami.
Porcje 8. Przygot. 80 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie