Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa ze śmietaną i orzechami"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 342
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 342
Składniki
Suszone grzyby mocz w 2 l wody około 40 minut. Warzywa obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zrumień na oleju. Warzywa, grzyby razem z wodą i cebule postaw na ogniu, dodaj przyprawy, gotuj 30 minut. Grzyby wyjmij z zupy, wywar odcedź, mocno odciskając warzywa. Grzyby posiekaj na drobne paski. Wrzuć je do wywaru.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Kilka łyżek śmietany wymieszaj dokładnie z łyżką mąki, dodaj większość śmietany (zostaw trochę do dekoracji). Orzechy posiekaj, upraż na suchej patelni, posyp nimi zupę na talerzach. Podawaj zupę z zieleniną, śmietaną i orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień