Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny boczek bardzo posty przepis każdy sobie poradzi.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Boczek jeżeli jest ze skórą musimy ją odciąć przyda się do innych potraw. Obrany boczek nacieramy przyprawami solą pieprzem i papryką wędzoną. Boczek zwijamy w miarę mocno w rulon i mocno owijamy nicią Zrolowany boczek zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 3 godz. Boczek zwijamy mięsem do wewnątrz!
Robimy zalewę by boczek podczas pieczenia się nie przypalił Do wody dodajemy olej przyprawy i mieszamy Boczek wyjęty z lodówki rozwijamy z folii i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i wlewamy zalewę, jeżeli jest to brytfanka to dobrze jest przykryć roladę liściem kapusty i potem folią aluminiową tak aby się nie przypaliła
Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 2 godz po ok. 1,5 godz. Otwieramy piekarnik ściągamy pokrywą lub folię z liściem zamykamy piekarnik i dopiekamy tak aby cię dopiekł. Po ostudzeniu można go podać np. z chlebem.