Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Kawę rozpuść w wodzie, posłódź wg uznania. Skrusz lód w blenderze. Spień mleko spieniaczem do mleka. Do dużej filiżanki lub wysokiej szklanki przełóż lód. Następnie, trzymając w jednej ręce naczynie z mlekiem a w drugiej z kawą, postaraj się wlewać płyny jednocześnie do naczynia z lodem, powoli i delikatnie, tak by na powierzchni utworzyła się pianka. Na koniec posyp kakao. Podawaj z łyżeczką, żeby było czym jeść pianę. Sprzęt: blender (z funkcją kruszenia lodu), spieniacz do mleka