Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe maggi, czyli pasta lubczykowa to zdrowa alternatywa dla popularnej, sklepowej przyprawy w płynie. Do przygotowania domowej wersji potrzebnych jest zaledwie kilka składników i kilka minut pracy. Gdy przygotowujesz tę domową przyprawę, cały dom zaczyna pachnieć aromatycznym lubczykiem. Poświęcając kilka minut na stworzenie pasty lubczykowej, możesz cieszyć się wspaniałym smakiem zdrowej przyprawy również poza sezonem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Sposób wykonania: Pokrój liście lubczyku z łodygami Liście pokrojone z łodygami zmiel na maszynce do mięsa Następnie przełóż je do miski lub innego naczynia, dodaj sól oraz 6-7 łyżek oliwy. Za pomocą blendera ręcznego rozdrobnij całość na jednolitą pastę. Przygotuj słoiczki. Włóż do nich pastę z lubczyku i na wierzchu dodaj odrobinę oliwy (pół łyżki wystarczy). Słoiczki szczelnie zakręć i przechowuj w lodówce. Smacznego.
Sposobów jest wiele, dlatego za każdym razem możesz zrobić maggi zupełnie na nowo.