Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką, bez zakwasu. Szybki i prosty
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
W letniej wodzie rozrobić drożdże- odstawić.
W dużej misce wymieszać pozostałe wymienione składniki. Połączyć wodę ze składnikami.
Wyłożyć foremki papierem do pieczenia (3 foremki małe lub 2 długie) . Ciasto wylać do foremek i włożyć do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 200 C i piec 55 min z opcją grzania jedynie od dołu. pod koniec pieczenia przełączamy również na górną grzałkę aby wierzch był chrupiący. W środek wbijamy patyczek, jeśli nie jest wilgotny i klejący - chlebek jest gotowy.