Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie najlepszy, wiosenny dodatek do drugiego dania. Jest tak pyszna, że czasem wręcz stanowi dla mnie danie główne :)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5037
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5037
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Cebulę pokroić w pół piórka i zeszklić w rondlu na maśle. Kapustę pokroić niezbyt drobno. Wrzucić ją do cebuli. Dodać szczyptę kwasku cytrynowego, aby kapusta nie straciła swojego koloru. Dolać wodę, dodać kminek, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, pieprz i sól. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 min na średnim ogniu.
Pod koniec duszenia, kiedy kapusta już zmięknie dodać posiekany koperek oraz pół szklanki śmietany. Całość wymieszać. Jeśli powstały sos jest zbyt kwaśny, dodać szczyptę cukru. Kapustę jeszcze chwilkę podgotować i podawać.