Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na koper włoski. Pasuje do ryżu, makaronu, jako dodatek do mięsnych dań.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 443
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13028
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 443
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13028
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Składniki
Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem w piórka. Pomidory umyłem, pozbawiłem trzpieni. Na patelni rozgrzałem olej. Na słabym ogniu podsmażyłem na nim fenkuły, następnie dołożyłem cebulę i usmażyłem wszystko na złoto. Dodałem rozgnieciony ząbek czosnku.
Połowę pomidorów pokroiłem na ósemki. Resztę pokroiłem w kostkę i wrzuciłem na patelnię razem z tymiankiem, pietruszką i niewielką ilością listków fenkuła. Dusiłem wszystko pod przykryciem 5 minut. Przyprawiłem solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Do warzyw na patelni dodałem ósemki pomidorów, całość jeszcze raz pogrzałem. Przed podaniem posypałem posiekanymi listkami fenkuła.