Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluseczki grysikowe do rosołu - takie robiła moja mama za czasów dzieciństwa. Bardzo prosty przepis, do którego warto sięgnąć, kiedy w domu zabraknie makaronu. Kluseczki grysikowe świetnie sprawdzą się również jako składnik deseru - można je zajadać z serem, cukrem i truskawkami lub innymi owocami.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mikser odstaw na bok. Do miski dodaj żółtka i kaszę mannę. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Kluseczki grysikowe formuj za pomocą łyżek, wrzucaj do gotującej się osolonej wody lub od razu do rosołu. Gotuj przez około 3-4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości kluseczek).