Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na prosty sposób wykonania koszyczka krok po kroku na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Składniki
Do drozdzy dodac cukier,wymieszac i wlac do cieplego mleka. Wymieszac,rozczyn wlac do maki. Miske przykryc recznikiem i pozostawic na 10 min.
Dodac jajko,sól i zagniesc ciasto za pomoca miksera. Dodac letnie,rozpuszczone maslo i zagniesc do polaczenia skladników. Nastepnie przykryc recznikiem i pozostawic w cieplym miejscu do wyrosniecia na ok.1 godzine.
Nastepnie ciasto rozwalkowac na grubosc ok.1 cm Wyciac 14 pasków na ok.1,5 cm szerokosci. Miske lub naczynie zaroodporne o srednicy 20 cm owinac folia aluminiowa. Na mise nakladamy kolejno 8 pasków a nastepnie kolejnych 6 i pleciemy jak koszyk wiklinowy.Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane. Nastepnie z 2 kawalków ciasta formujemy uchwyt do koszyczka ,warkocz kladziemy na misce z folia aluminiowa. Nastepnie z 2 walków ciasta formujemy obrecz koszyczka i ukladamy na blaszcze z papierem do pieczenia ,gdzie narysowana jest srednica miski na krórej pieczemy koszyczek.
Wszystkie czesci koszyczka smarujemy zóltkiem rozbeltanym z mlekiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra/dól przez ok.25 min. Nastepnie zostawiamy do wystudzenia i delikatnie zdejmujemy nasz koszyczek. Za pomoca wykalaczek mocujemy koszyczek.