Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kawowy krem do ciast , tortów i innych deserów .
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Z 0,5 l mleka odlej szklankę , pozostałe mleko gotujemy . W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z cukrem , cukrem waniliowym, kawą , obiema mąkami i pozostałym mlekiem . Masę jajeczną wlewamy na gotujące się mleko, Gotujemy budyń . Przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy do wystygnięcia .
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę , dodajemy po łyżce zimnego budyniu . Ucieramy puszysty krem . Krem idealnie nadaje się do przełożenia ciast czy tortów .