Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny dodatek do herbaty,drinków i deserów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Cytryny sparzyć,przekroić na pół,a następnie wycisnąć sok i wlać do garnka.Do zawartości naczynia wrzucić skórkę,wsypać cukier,starannie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,cały czas mieszając.
Garnek zdjąć z ognia ,usunąć skórki oraz ewentualnie szumowiny,a następnie sok ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,od czasu do czasu mieszając.
Jeszcze gorący sok przelać do butelek lub słoików,po czym dobrze zakręcić(syropu nie trzeba pasteryzować).