Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do mięs i wędlin.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13753
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 22
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10096
Szybka i smaczna
Odsłon: 13753
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 22
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10096
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody i odstawić. Zagotować ¼ szklanki wody z cukrem i solą do smaku, dodać chrzan z mąką i masłem, po czym zagotować. Dodać żelatynę i energicznie mieszając jeszcze raz zagotować i odstawić. Następnie wrzucić żurawinę, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i w razie potrzeby doprawić cukrem. Masę wymieszać, przelać do salaterki i po przestudzeniu udekorować listkami mięty. Podawać do wędlin, zimnych mięs i ryb.