Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i rewelacyjna w smaku pasta z pieczonego kalafiora, suszonych pomidorów, czosnku i przypraw. Idealne smarowidło dla jarosza ale mięsożerca również będzie prosił o dokładkę:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, skrapiamy olejem, oprószamy obiema paprykami i lekko solą. Mieszamy. Rozkładamy równomiernie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 40 min - do miękkości /czas pieczenia zależy od wielkości różyczek/. Odstawiamy do wystygnięcia. Do kalafiora dodajemy ząbki czosnku /można wykorzystać czosnek marynowany z suszonymi pomidorami/, suszone pomidory i doprawiamy do smaku przyprawami. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z pieczywem. Pysznie smakuje z grzankami:)