Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam raz na kanapki.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2937
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3324
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2937
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3324
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Proporcje podałam na małą blaszkę, na zdjęciu widoczne jest dwa razy więcej masy, której połowę użyłam do faszerowania kurczaka. Wątróbkę i pierś zmieliłam na grubym oczku. Dodałam przyprawy jajo i całość wymieszałam. Wyłożyłam do wysmarowanej smalcem foremki i piekłam 50 minut w 185 stopniach.
Kurczaka wyluzowałam, zaszyłam otwory i przez ostatni otwór nałożyłam farsz. Faszerowanego kurczaka piekłam w rękawie na plastrach cebuli.
Smacznego :)