Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z którego wychodzą zawsze udane placki. Z podanego przepisu wychodzi 30 placków do krokietów lub do naleśników.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut do odpoczęcia.
Po tym czasie smażymy na posmarowanej olejem, gorącej patelni.
Usmażone placki zsuwamy z patelni na talerz z usmażonymi plackami. Smacznego!!!