Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 549
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 549
Składniki
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać. Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu. Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać. Polać polewą ostudzone ciasto. Można ją udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego !