Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Składniki
Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem. Wspaniały dodatek do pieczywa.