Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na gotowaną pulpę z dyni, która idealnie nadaje się do ciast, naleśników, zup czy deserów. Można również ją zamrozić .
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 145
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44409
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 91
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 145
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44409
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 91
Składniki
Dynie obierz, podziel na mniejsze kawałki , wydrąż pestki oraz włókna i pokrój w kostkę. Do garnka wlej wodę i dodaj dynie . Dynie ustaw na małym ogniu i mieszaj żeby się nie przypaliła.
Dynia po 20-25 minutach powinna być miękka . Gotową i miękką dynie możesz zblendować na gładko przy pomocy blendera.
Gotowa pulpa to wspaniała baza do dań na słodko i słono.