Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitowany czosnek w oleju słonecznikowym z przyprawami jest doskonałym dodatkiem do pieczywa zamiast innych dodatków, w tej wersji jest lekkostrawny niż surowy, co nie każdy może taki jeść........SMACZNEGO!!!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20227
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2015
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20227
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2015
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Świeże główki polskiego czosnku, ząbki obrać z łusek (duże ząbki pokroić na połowę) od razu do garnuszka.
Dodać do czosnku suszony cząber, paprykę ostrą, sól, zalać olejem słonecznikowym.
Pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu 30 minut, następnie bez przykrycia 10 minut, parę razy zamieszać.
Czosnek wystudzić, przelać do miseczki lub do słoiczka, nam najlepiej smakuje z pieczywem podpieczonym na suchej patelni lub tostami. Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej do sałatek, dressingów.