Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i kolorowa.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Buraczki umyć, owinąć folią i upiec do miękkości. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać . Ogórki kiszone obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę i jabłko także pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Połączyć składniki. Wymieszać. Udekorować ćwiartkami ugotowanych jajek i gałązkami świeżego koperku. Przed podaniem schłodzić.