Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka do obiadu.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 314
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1351
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 314
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1351
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
Jarmuż drobno pokroić, posolić i odstawić na 20 min. następnie odcisnąć, aby pozbyć się goryczki.
Kapustę obrać i cienko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i również zetrzeć na tarce.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać musztardę, olej, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem, aby się wszystkie składniki "przegryzły".Jeżeli ktoś nie lubi jarmużu to może go pominąć, surówka też jest dobra. Życzę smacznego!