Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako dodatek, ale i danie główne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki gotuję i przeciskam przez praskę , lub dokładnie trampię.Studzę. Można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia. Dodaję jajko, przyprawę do smaku, obie mąki i dokładnie mieszam.
W garku wstawiam osoloną wodę. Z masy ziemniaczanej robię kulki wielkości orzecha włoskiego i kiedy woda zacznie się gotować wrzucam je.Kiedy wypłyną wyjmuję je i hartuję zimną wodą.Naczynie do pieczenia smaruję masłem , wsypuję kulki i reszte masła kładę na górę .Piekę na złoty kolor ok.30 min.w tem. 160 stopni.