Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający napój, idealny na jesienne wieczory.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, dosypujemy przyprawę do piernika, podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na kawałki, dorzucamy do mleka. Podgrzewamy na małym ogniu aż do zagotowania, cały czas miesząc, aby mleko się nie przypaliło. Napój wlewamy do szklanek, wierzch dekorujemy bitą śmietaną. Wkładamy do szklanek po lasce cynamonu, którymi wymieszamy napój.