Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak świeżych owoców na upalne lato
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
O, matko! Gdzie te kostki lodu? Czyli coś, co często się nam zapomina. Najlepiej przygotować je z odfiltrowanej wody lub przegotowanej i ostudzonej.
Pokrójmy brzoskwinię w średniej wielkości kostkę. Wrzućmy ją do wysokiej szklanki.
Zalewamy całe owoce zimną wodą i dodajemy pokruszone kostki lodu na wierzch.
Chętni i lubiący mniej dietetyczną wersję orzeźwienia mogą dodać syrop smakowy taki, jaki najbardziej lubią. Wg mnie dobry będzie miętowy syrop lub po prostu dodanie świeżych listków mięty. Możemy kilka zgnieść i dodać między owocami, aromat mięty szybciej się rozniesie.