Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie takiej lemoniady wcale nie jest trudne, ani pracochłonne. Jej smak orzeźwia w upalne dni, doskonale gasi pragnienie.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 113
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 328
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 86
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 95
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 113
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 328
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 86
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 95
Składniki
Cytryny sparzamy, przecinamy na pół i wyciskamy sok. Sok przelewamy do rondla, dosypujemy cukier i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dolewamy wodę, zagotowujemy i ostudzamy. Lemoniadę przepuszczamy przez gazę, rozlewamy do butelek i wstawiamy do lodówki. Podajemy zimną.