Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest już wiosna, coraz więcej słońca, ale czasami jeszcze bywa chłodno. Coś na rozgrzanie przed wakacjami! Więcej na blogu.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 159
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1110
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 159
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1110
Składniki
Wlewamy cydr do garnka. Dodajemy cukier brązowy, goździki, anyż, sok z pomarańczy i laskę cynamonu. Gotujemy cydr na wolnym ogniu cały czas mieszając przez 15 minut (nie doprowadzamy cydru do wrzenia). Cydr wlewamy do szklanki (przecedzamy go). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy i kawałek jabłka. Gotowe :)