Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni poncz owocowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Truskawki opłucz starannie pod bieżącą wodą, pozbaw szypułek. Kilka owoców pokrój na połówki i odłóż, resztę wrzuć do garnka, zasyp cukrem. Wlej 2 szklanki wody. Gotuj 15 minut. Wywar odcedź.
Miąższ arbuza (najlepiej dobrze schłodzony) pozbaw pestek, pokrój w kosteczkę. Rozłóż do szklanek. Dodaj odłożone wcześniej truskawki. Słodki kompot z truskawek dopraw sokiem wyciśniętym z cytryny.
Zalej owoce w szklaneczkach. Dopełnij sokiem pomarańczowym i kruszonym lodem.
czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety