Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Likier lekka Inka"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Kremówkę i mleko lekko podgrzewam z cukrem i kawą Inką. Mieszam, aż kawa się rozpuści. Chłodzę.
Myję i wyparzam butelkę. Wlewam do niej spirytus, wódkę i wodę, potrząsam butelką. Dolewam śmietankę z mlekiem i kawą. Znów wstrząsam. Potem odstawiam nalewkę w chłodne miejsce na kilka dni, żeby się przegryzła.
15 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 złŹródło: Kobieta i życie