Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka, smakuje dopiero po minimum 6 miesiącach, ale po dwóch latach jest idealna. Naprawdę, warto jest przechowywać nalewki jak najdłużej, smak mają wtedy nie do opisania.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10241
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10241
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Składniki
Truskawki przebrać dokładnie wypłukać i osuszyć na sicie i pokroić na połówki. Cytrynę wyszorować, zetrzeć tylko żółtą część skóry i wraz z umytymi i pokrojonymi w ćwiartki lub w plastry limonkami umieścić w słoju 5 litrowym, warstwami, warstwa truskawek, parę plasterków limonki, wiórki ze skórki cytryny i cukier i tak robić warstwy do końca. Pozostawić na dobę aż truskawki puszczą sok, a następnie zalać wszystko rozcieńczonym spirytusem. Po upływie 4 do 6 tygodni nalewkę zlać do gąsiora i umieścić w chłodnej piwnicy, aż do całkowitego sklarowania. Truskawki można wykorzystać do lodów lub do ciast. Na zdrowie !!!