Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest okres świąteczny dużo spotkań i rozmów przy pysznych przekąskach oraz napitkach. Dzisiaj coś do kawki i niej jest to ciasto. Polecam bo ten napój jest super wyskokowy pod względem smaku.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 152
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1091
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 152
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1091
Składniki
Napój ten jest prosty w zrobieniu, ponieważ Kukułki i inne składniki są łatwe do dostania w naszych sklepach.
Kukułki wkładamy do blendera i blendujemy na proszek.
Jak mamy już to zrobione, dodajemy mleko oraz wódkę i mieszamy wszystko razem na małych obrotach.
Następnie dodajemy 3 żółtka i blendujemy całość na małych obrotach.
Przygotowaną masę wlewamy do garnuszka i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając.
Cały czas mieszamy do temperatury 65 st C. Jak osiągamy taką temperaturę to nalewaka jest już gotowa.
Na początku nalewamy sobie do kieliszka by skosztować jak smakuje nasza własnoręcznie zrobiona nalewaka, a resztę przelewamy do butelki. Smacznego.