Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Składniki
Przygotować gąsiorek 5l. Wycisnąc sok z 12 cytryn, wlać miód do gąsiorka 5 l, naczynie po miodzie najlepiej wypłukać sokiem z cytryny, do powstałej mieszanki wlać pozostałe komponenty
Pozostawi na 30 dni
Zlać sklarowany roztwór
Niesklarowany roztwór przefiltrować przez filtr do kawy
Połączyć oba płyny i odstawi na około następnych 30 dni
Z tych proporcji otrzymujemy około 5 l bardzo dobrej nalewki o mocy około 38 %, w przypadku przedawkowania dla tych co nie palą, nie istnieje "syndrom dnia wczorajszego"