Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złocista pigwówka"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4544
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4544
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Składniki
60 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł
Pigwę myję. Każdy owoc kroję na 4 części i usuwam gniazda nasienne. Miąższ zalewam spirytusem z 200 ml wody. Odstawiam na 5 tygodni, codziennie potrząsam słojem. Odcedzam na gęstym sicie.
Potem gotuję syrop z 250 ml wody, cukru i miodu. Studzę. Mieszam go z zalewem z pigwy. Odstawiam na minimum 8 tygodni.
Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie