Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mleko podgrzać rozpuścić w nim drożdże.Mąkę wsypać do dużej miski dodać cukier masło jaja i mleko z drożdżami wymieszać.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę wyrobić.Uformować bułeczki wyłożyć na blachę posmarować żółtkiem piec 20-30 minut