Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pieczywo na śniadanie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Wykonanie: W ciepłym mleku rozetrzeć drożdże z 2/3 szklanki mąki i 2 łyżkami cukru. Wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W misce wymieszać resztę składników, połączyć z rozczynem, wlać stopione masło, wbić jajka i dokładnie zagnieść. Ponownie odłożyć do podrośnięcia, następnie przełożyć do blachy posmarowanej tłuszczem i posypać sezamem. Ponownie odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni im piec przez 35 minut.