Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb szpinakowy z serem"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Z drożdży, mąki, cukru, wody przygotuj drożdżowy zaczyn. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe . Zagnieć. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Szpinak podsmaż na maśle, wymieszaj z ziołami, serem, przypraw.
Ciasto rozwałkuj, posmaruj zimnym farszem. Zwiń, przekrój na pół, włóż do 2 keksówek. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp ziołami. Piecz około 45 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Perkowska z Ząbek</strong>Źródło: Bella Relaks