Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, wygondy. Możesz dodać co tylko zechcesz ziarna słonecznika, maku, dyni, sezam...Pięknie wyrasta i ma wspaniałą chrupiącą skórkę. Z masełkiem najlepszy ;-)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 333
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 333
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
W misce połącz ze sobą mąkę, ziarna, otręby, sól i cukier. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do miski z sypkimi składnikami, dodaj 3 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C
Wyłóż ciasto do dwóch małych foremek korytek, wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
Umieść w lekko nagrzanym piekarniku. Piecz ok. 60min. W temperaturze ok. 220 ˚C