Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jajko rozbijam razem (żółtko z białkiem ) , potem dodaje około 1/3 szklanki mleka , szczyptę soli , szczyptę pieprzu i mieszam wszystkie składniki , najlepiej tak jak ubijając widelcem. Na patelni nagrzewamy dobrze ogień i kładziemy nasączone kromki chleba w roztworze na rozgrzaną patelnie. Ogień nie może być zbyt duży , aby grzanki za szybko nie nałapały tłusczu i ,żeby się nie spiekły. Obsmażamy z dwóch stron i gotowe, można jeszcze odsączyc większą ilość tłuszczu papierem.