Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który jest bardzo prosty w wykonaniu. Jest mięciutki, pachnący – po prostu doskonały. Świetnie smakuje nawet z samym masłem.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz żółtka, mleka i maku) połączyć w dużej misce i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Ponownie krótko wyrobić, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na kolejne 2 godz.
Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować wierzch chleba. Posypać makiem. Piec 40 minut w 200 stopniach.