Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.
Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.
Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.